Få den nå

E134 ny hovedvei Øst-Vest; husk også rask og effektiv ambulansehjelp!

Regjeringen satser i følge NRK på E134 over Haukelifjell som ny hovedvei fra øst til vest, sør i Norge. Lastebilnæringen ønsker vei med minst høydeforskjell, mener Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og vektlegger kortere reisetid og bedre stabilitet for det sørlige vestlandet, rapporterer NRK.

Videre forteller Solvik-Olsen at hans departement: …-har snakket med mange, både hyttefolk, reiselivsfolk og lastebilsjåfører, og de to alternativene har ulike fordeler og ulemper. Ingen tvil om at turismen og reiselivet ønsker seg Rv 7, mens transportnæringen, som må tenke høydemeter og stigninger, foretrekker veien over Hemsedal, i følge bt.no.

Statens vegvesen skal også utrede enda en stamvei for øst-vest fremover og skal velge mellom riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 52 over Hemsedal.

Den endelige beslutningen blir imidlertid ikke tatt enda, men når Nasjonal Transportplan skal vedtas neste år.

I arbeidet frem mot det endelige vedtaket mener SmartHelp at det er viktig å huske på flere ting. Det er helt sikkert gode valg og vurderinger som er gjort med tanke på infrastrukturen langs veien. Men vi mener det også er viktig å huske muligheten for rask og effektiv varsling, og å få helsehjelp om ulykken skulle være ute. Da behøves god mobildekning, og kortest mulig reisevei til og fra ulykkesstedet for ambulansen.

110-sentralen-inpost

Hos 113-sentralen kan operatørene få nøyaktig lokasjon fra en ulykke direkte opp på sin skjerm. De fleste er ikke så godt kjent når de kjører riksveier og kan ha store vanskeligheter med å fortelle akkurat hvor de er.

Derfor tillater vi oss å foreslå at nødsentralene på E134 og alle andre veistrekninger kan få budsjetter til Smart Decision Support; Vår dataløsning som legges på nødsentralenes datamaskiner og som settes i direkte kontakt med publikums app SmartHelp vil kunne gi raskere og bedre respons når ulykken er ute. 

I dag er Smart Decision Support tatt i bruk av 113 og 110 i Sør-Trøndelag og spesielt 110-sentralen er svært begeistret for løsningen. Men for at alle i Norge skal kunne få nytte av fordelene med SmartHelp må alle nødsentralene i landet ta i bruk Smart Decision Support, også på E134 og andre hovedveier, samtidig med at publikum laster ned appen til sin Smart-telefon.

Du som leser denne artikkelen kan bidra til å skaffe Smart Decision Support på nødsentralene langs alle de aktuelle veistrekningene gjennom å dele denne artikkelen, for eksempel i sosiale medier, og dessuten laste ned appen – og i appen tipse alle dine venner og bekjente om SmartHelp via en egen dedikert funksjon i selve appen.

Appen SmartHelp (tilgjengelig på App Store og Google Play) er gratis og kan automatisk sende brukerens lokasjonsdata med svært stor nøyaktighet når ulykken er ute.

Les mer om SmartHelp på www.smarthelp.no og følg oss på Facebook!

SmartHelp ønsker lykke til med videre arbeid og utredning av Stamvei fra Øst til Vest.

 

Steffen Larssen, markedsansvarlig SmartHelp

 

655Smart Decision Support inne hos 110-sentralen i Sør-Trøndelag

Den følelsen det gir når ens hjertebarn i mange år er på plass og redder liv og helse
Les mer
Alle innlegg
Fortell din historie
Har du allerede brukt Smart113 i en nødsituasjon? Eller har du opplevd en ulykke hvor nødmeldetjenestene brukte lang tid på å finne deg?
Kontakt oss