Få den nå

Hvordan minske størrelsen på en PDF scan

Fant et veldig godt bash script som reduserte størrelsen på et scannet PDF dokument ifra over 18 MB ned til 700 kb med 300 dpi kvalitet.

Scriptet finner du her: http://www.alfredklomp.com/programming/shrinkpdf/

Last ned scriptet (følg instruksjonene på nettsiden over) og sett det til executable i terminal (ubuntu: ctrl-alt-t for å starte terminal):

Bash kommando: chmod +x shrinkpdf.sh

Kjør så scriptet på følgende vis:

./shrinkpdf.sh «Navn på PDF».pdf «Navn på redusert PDF».pdf 300

Jeg hadde scriptet i Home folder og PDF’en i en undermeny (Nedlastinger). For å peke på riktig dokument og legge resultatet i samme undermeny la jeg da til path/sti ifra  hvor skriptet lå (Home) til hvor filen var:

./shrinkpdf.sh ./Nedlastinger/»Navn på PDF».pdf ./Nedlastinger/»Navn på redusert PDF».pdf 300

Variabelen 300 er satt til å overstyre default innstilling på 72 dps til 300 dps for å få en bedre oppløsning på dokumentet.

Jeg fikk redusert min fil ifra 18 MB til vel 700 kb.

687Smart113 loves innført av Bergenspolitikere

"Helene" spurte politikere i Bergen følgende spørsmål: "Kan du love at Bergen kommune innfører prøveprosjekt med appen Smart113? Døve og hørselshemmede kan fremdeles ikke varsle om nødsituasjoner... Se til Trondheim." 5 av 6 politikere svarte ja. "Når vi vet at teknologien finnes, så må det på plass. Alt annet er tydelig diskriminering og lek med alles liv og helse, døves spesielt" uttalte Helen Wickberg for Feministisk Initiativ.
Les mer
Alle innlegg
Fortell din historie
Har du allerede brukt Smart113 i en nødsituasjon? Eller har du opplevd en ulykke hvor nødmeldetjenestene brukte lang tid på å finne deg?
Kontakt oss