Få den nå

Hvor er du? Det viktigste spørsmålet nødmeldesentraler må ha svar på ifra deg. Uansett tilstand.

Datteren din har noe i halsen. Hun kveles og vil være død om noen minutter. Du ringer 113. De er klar til å sende ambulanse. Du må bare svare på ett bitte lite viktig spørsmål. Hvor er du? Og du vet det ikke.

Det har skjedd. Det vil skje igjen.

Og hvis det skjer deg, MÅ du være istand til å beskrive nøyaktig hvor du er til minste meter. Over en telefonlinje. Mens du skriker og er gråtkvalt. Slik at Akuttmedisinsk Kommunikasjonssentral (AMK / 113) kan sende deg hjelp tidsnok til å berge det kjæreste i ditt liv.

Tiia (1) var blå i ansiktet og sank sammen som en potetsekk

Hvorfor vet jeg dette? Fordi jeg har jobbet sammen med AMK og 110 (Brann) siden 2013 og har hatt privilegiet, og belastningen, med å være flue på veggen i mange av de tusenvis av nødanropene disse underkjente heltene håndterer profesjonelt og med stor fatning hver eneste dag.

Språket er det viktigste verktøyet nødmeldesentraloperatørene har. Hvis du ikke er istand til å fortelle de Hvor du er og Hva det gjelder, vil de ikke være i stand til å gi deg den øyeblikkelige hjelpen du trenger.

Med mindre de bruker Smart Decision Support og du har SmartHelp-appen installert når du ringer.

img_0823

SmartHelp: Overfør nøyaktig posisjon, og hvorfor du ringer til riktig nødmeldesentral på ett sekund.

smarthelp-noyaktig-posisjon

Nøyaktig GPS posisjon ned til 5-meteren det sekundet du ringer nødnummer

Alternativet er en opprinnelsesmarkering på mellom 300 og 10.000 meter i inntil 90% av tilfellene.

I byer er mobilmasttettheten høy og opprinnelsesmarkering KAN komme helt ned til 300 meter. Men med tanke på hvor mange mennesker, leiligheter, bakgater og annet som påvirker raskeste vei, kan 300 meter utgjøre veldig mye bortkastet tid i en øyeblikkelig hjelp situasjon.

Utenfor byene går det veldig raskt opp til flere kilometer omkrets. Og da blir problemet forsterket av mangler på gateadresser, samt det å det hele tatt vite hvor en er.

Østfoldets Blad: «Det tar syv minutter å kjøre fra Ski sykehus til Bøhlerveien på Langhus. Ambulansen brukte over én time å finne frem til der Per Holm lå med brukket ankel og ventet på hjelp.»

posisjon-uten-smarthelp

Mobilmastposisjonering. Du er et sted i Oslo sentrum……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1265Is the system Resilient?

How can you see the difference between a Good Practice that is eminently suited for the system it is practiced within, and a resilient system that can adapt to new situations when they occur?
Les mer
Alle innlegg
Fortell din historie
Har du allerede brukt Smart113 i en nødsituasjon? Eller har du opplevd en ulykke hvor nødmeldetjenestene brukte lang tid på å finne deg?
Kontakt oss